A  Kutatóközpont szerződésmintákat használ a szerződések megkötésekor. A szerződések megkötésére vonatkozó belső szabályzataink szerint a kutatók készítik el a szerződéstervezetet a minták alapján. A minták a konkrét esetnek megfelelően alakíthatóak át; némelyik ehhez variációkat is felkínál.

A belső informatikai felületen, azaz az intranetes oldalon található szerződésminták a 2019. szeptember 1-jén hatályba lépő jogszabály alapján a Bölcsészettudományi Kutatóközpont nevet tartalmazzák. A névnek nincsen hivatalos rövid változata, ezért csak szerkesztési szempontból lehet rövidíteni (pl.: "a továbbiakban: BTK").

Az intranet oldal elérhetősége:
 
 
Kérem, hogy legyenek kedvesek a 2019. szeptember 1-jét követően előkészített, továbbá a 2019. szeptember 1-jén vagy azt követő napon dátumozott szerződéseknél az alábbi mintákat használni!
Amennyiben kérdésük van a minták alkalmazhatóságát (melyik minta melyik esetben használandó), a megszövegezést illetően, vagy nem találnak az Önök szándékának megfelelő mintát, kérem, keressenek meg!
Osvay Viktória
jogtanácsos