+36 1 224 6700   

Eseménynaptár

Hungarika Workshop 2023
2023. április 5., Szerda

Ismertető

hungrikaMagyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltára kiállító- és konferenciatermében (1014 Budapest, Bécsi kapu tér 2-4.) 2023. április 5-én 9 órától kerül sor a Hungarika Workshop 2023 című rendezvényre.

Az I. szekció a Klebelsberg Kuno Ösztöndíj ösztöndíjasainak és más, hungarika feltárásokat végző kutatóknak, kutatócsoportoknak biztosít lehetőséget a hungarika kutatásaikkal kapcsolatos eredmények bemutatására.

Ebben a szekcióban tart előadást Weisz Boglárka, a BTK Történettudományi Intézet tudományos főmunkatársa, osztályvezetője A város- és gazdaságtörténet ismeretlen és elveszett forrásai. Egy kutatócsoport tapasztalatai a szlovákiai levéltárakban folytatott hungarika-kutatás lehetőségeiről címmel, majd Péterfi Bence, a BTK Történettudományi Intézet tudományos munkatársa A Hohenzollernek és a késő középkori Magyar Királyság. Hungarikák a berlini Geheimes Staatsarchiv Preußischer Kulturbesitzben címmel, továbbá Martí Tibor, a BTK Történettudományi Intézet tudományos munkatársa: „Aragóniai Beatrixtól a 17. századi diétákig”: a spanyolországi hungarika-gyűjtés újabb eredményei címmel.

A II. szekció végén 16 órától a BTK Történettudományi Intézet igazgatója, Molnár Antal részvételével kerül sor kerekasztal-beszélgetésre, amelynek témája a levéltári delegátusok tevékenysége és lehetőségei, feladatai a jövőben.

részletes program megtekinthető a meghívóban.

A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, amely a honlapon elérhető.

A sajtónyilvános rendezvényen kép- és hangfelvételek készülhetnek.

Helyszín