Húsz évvel ezelőtt, 2004. október 3-án avatta boldoggá II. János Pál pápa az utolsó magyar királyt, IV. Károlyt. Az évfordulóhoz kapcsolódóan a Károly Király Nemzetközi Imaliga Magyar Tagozata vezetősége a 2004-ben alapított Arany Érdemkereszt kitüntetés most felújított félminiatűr változatát, a Boldog Károly-díjat adományozta a „Lendület” Szent Korona Kutatócsoport két munkatársának, Maczó Ferencnek és Pálffy Gézának.


A díjat 2024. október 6-án, vasárnap délelőtt Székely János szombathelyi megyéspüspök és Kovács Gergely okleveles posztulátor, a Magyarországi Mindszenty Alapítvány alapítványi képviselője, a Károly Király Nemzetközi Imaliga Magyar Tagozatának tagozatvezetője adták át ünnepélyes keretek között kollégáinknak a szombathelyi Püspöki Palota Dísztermében.

                               A két kitüntetett: Maczó Ferenc es Pálffy Géza. Fotó: Friedler Magdolna

Míg Maczó Ferenc elsősorban az 1916 végi utolsó magyar uralkodókoronázást bemutató, két kiadást megért monográfiájáért, Pálffy Géza a Szent Koronára vonatkozó kiemelkedő kutatásaiért és a Lendület Kutatócsoport vezetéséért részesült az elismerésben.

A díjról és az átadási ünnepségről részletes tudósítások (képgalériával) itt, itt, itt és itt olvashatók.