A magyar-olasz kulturális és tudományos kapcsolatok erősítéséért szolgáló munkája elismeréseként Magyar Érdemrend tisztikereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült Molnár Antal, a HUN-REN Bölcsészettudományi Kutatóközpont tudományos főigazgató-helyettese nemzeti ünnepünk, augusztus 20. alkalmából.


A kitüntetést 2024. augusztus 16-án a Pesti Vigadóban vette át Molnár Antal történész, egyháztörténész, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, a HUN-REN BTK Történettudományi Intézet igazgatója, tudományos tanácsadója, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának egyetemi tanára, aki 2011 és 2016 között a Római Magyar Akadémia igazgatójaként képviselte a magyar kultúrát Olaszországban.

2024. augusztus 16. – Augusztus 20-a alkalmából adományozott állami kitüntetések és a Népművészet Mestere díjak ünnepélyes átadása– az esemény képei.

A rendezvényen Hankó Balázs kultúráért és innovációért felelős miniszter Zsigó Róberttel és Závogyán Magdolnával adta át a kiemelkedő színvonalú munkáért megítélt elismeréseket, a Magyar Érdemrend parancsnoki keresztet, a Magyar Érdemrend tisztikeresztet, a Magyar Érdemrend lovagkeresztet és a Népművészet Mestere díjat.

A kitüntetettek névsora itt olvasható.