magyarallamiosztondij

A Magyar Állami Eötvös Ösztöndíj a hazai tudományos, gazdasági és kulturális élet legtehetségesebb fiatal szakembereinek, kutatóinak, művészeinek munkáját elősegítő és támogató ösztöndíj, amely külföldi kutatóhelyeken, alkotóműhelyekben kutatói, illetve művészeti munkában való részvételüket teszi lehetővé. Az ösztöndíj teljes időtartamát a választott külföldi fogadó intézményben kell tölteni. 

Az ösztöndíjra pályázhat minden, 45 évesnél nem idősebb, felsőoktatási intézményben mesterfokú (vagy azzal egyenértékű) diplomát szerzett magyar állampolgár, aki eddigi szakmai tevékenységével – lehetőleg a PhD vagy DLA fokozat megszerzésével, rangos publikációkkal, egyéb alkotásaival és eredményeivel - már bizonyította kiemelkedő képességét.

Pályázni bármely tudományterületen és tudományágban lehet, posztdoktori és predoktori kategóriában. Az ösztöndíj időtartama 3-6 hónap.

A pályázás menetéről, a pályázókkal szemben támasztott elvárásokról a pályázati felhívásban olvashatnak részletesen, amely a Tempus Közalapítvány honlapján ezen a linken érhető el